NEDEN YOGA YAPMAYASINIZ Kİ?

Binlerce yıllık bir kültürün ürünü, insan metabolizmasına sağladığı faydalar kanıtlanmış, her yaştan herkesin kolayca uygulayabileceği fiziksel ve zihinsel bir disiplin sistemi yoga. Uyku kalitesini arttırır, metabolizmayı hızlandırır ve günlük yaşam rutininize hoş bir enerji sağlar; sadece bunlar bile yogaya başlamak için yeterli sebepler gibi görünüyor.. Yine de şimdi bu disiplini biraz daha yakından inceleyelim. Belki de günlük rutininize yoga aktivitesini eklemeniz için ihtiyacınız olan kıvılcım bu yazıda sizi bekliyordur.

1- Yoga Sizi Yormaz, Enerji Verir

Yoga tüm vücudun çalışmasını sağlar ve kaslarınız çalıştıkça vücudunuzun salgıladığı endorfin seviyesi artar. Bu şekilde yoga yaptıktan sonra kendinizi daha enerjik ve mutlu hissetmeye başlarsınız.

2- Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Düzenli yoga egzersizi yapan kişilerde, bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyen kortizol isimli hormon miktarı dengeli bir seviyede seyretmeye başlar. Böylelikle daha dayanıklı ve hastalıklara karşı daha güçlü hale gelirsiniz.

3- Metabolizmayı ve Sindirimi Hızlandırır

Yoga egzersizleri, bağırsakların çalışmasını hızlandırması sayesinde sindirim sisteminde meydana gelen aksaklıkları büyük ölçüde düzenler. Eğer sindirim güçlüğü çekiyorsanız, yoga bu sorununuza çare olabilir.


4- Yoga, Zihne İyi Gelir

Bedeni çalıştırdığı kadar zihni de dinlendiren bir felsefe sistemidir yoga. Egzersizlerden sonra zihninizin berraklaştığını ve daha kolay konsantre olabildiğinizi göreceksiniz.

5- Her Yaştan, Herkes Yoga Yapabilir

Yoga yapmak diğer bir çok spor disiplininde olduğu gibi bedeni zorlamaz bu sebeple yaşınız ve sağlık durumunuz ne olursa olsun yoga yapabilirsiniz. Hatta son dönemlerde, ağır hastalıklarla mücadele eden kişilere doktorların yoga tavsiyesinde bulundukları bilinmektedir.


6-Stres Seviyesini Düşürür

Bildiğiniz üzere stres birçok hastalığın temel sebebidir. Yoga zihnin ve bedenin rahatlamasını sağlayarak stres seviyesini önemli ölçüde düşürür.


7- Üretkenliği Arttırır

Sağladığı tüm bu faydalar elbette işinizde veya çeşitli uğraşlarınızda daha üretken ve yaratıcı olmanızı sağlar. Kendinizden ve yaşamınızdan giderek daha memnun olursunuz ve bu durum kendisini besleyen bir döngü olarak devam eder.

8- Rahat Bir Uyku Uyursunuz

Rahatlamış, stresten arınmış ve dengelenmiş bir beden ile çok daha konforlu ve kaliteli bir uyku çekeceğinizden emin olabilirsiniz.